5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrenciler yardımları teslim etti

Van'ın Muradiye ve Saray ilçelerindeki bazı ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler, düzenledikleri kampanya çerçevesinde topladıkları giyim malzemelerini Filistin'deki savaş mağduru çocuklara göndermek üzere Kızılay Şube Başkanlığı'na teslim etti. 

İsrail'in Filistin'e düzenlediği ve 22 gün süren saldırılara Vanlı ilköğretim okulu öğrencileri de kayıtsız kalmadı. Saray ilçenin Örenburç Köyü İlköğretim Okulu ile Muradiye ilçesinin Atatürk ve Babacan Köyü İlköğretim Okulları'nda okuyan öğrenciler, Filistinli yaşıtları için kendi imkanları ile kampanya başlattı. Birinci ve ikinci el giyim malzemelerinden oluşan onlarca kolilik giyim eşyasını teslim alan Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı yetkilileri, İsrail ikinci el giyim malzemelerinin sınırdan geçişine izin vermediği için bir kısmını Muradiye Tansu İlköğretim Okulu'nda okuyan 320 fakir öğrenciye dağıttı. 

Yetkililer, malzemelerin bir bölümünün ise Van'da bulunan sığınmacı ailelerin çocukları ile diğer ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacağını kaydetti. Yetkililer, 6 koliden oluşan birinci el giyim malzemesini ise Türk Kızılay Derneği Genel Başkanlığı aracıyla Filistin'e ulaştırılmak üzere Ankara'ya göndereceklerini ifade etti

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 17:57:53
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 19:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?