5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilerden anlamlı kampanya

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI KAMPANYA

Van'da bir ilköğretim okulunda okuyan 5 fedakar öğrenci, yürüme engelli arkadaşlarına tekerlekli sandalye almak için 2 ay içerisinde 10 bin adet pet şişe kapağı topladı.

"Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" sloganıyla yürütülen kampanya ilköğretim öğrencilerinden destek.

Şehit Kemal Görgülü İlköğretim Okulu'nda okuyan Zehra Filiz isimli öğrenci, televizyonda izlediği "Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" kampanyasından etkilenerek arkadaşları olan Büşra İkbal, Öznur İşsiz, Şehriban Bağış ve Metin Metin'e kampanyayı anlattı.

Arkadaşlarının desteği ile okuldaki bütün öğrencilere konu aktarıldı. Yavaş yavaş kapaklar toplanmaya başlanınca durumu Okul Müdürü Mehmet Tahir Arslan'a bildirdiler. Okul yönetiminde de destek verdiği kampanya 2 ay içerisinde 10 bin adet kapak toplandı. Kapaklar toplandıktan sonra Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Ege Üniversitesi Diş Fakültesi yetkilileri ile irtibata geçti. Öğrenciler, okul Müdürü Mehmet Tahir Arslan ile birlikte Oto Sanayi Sitesi'nde bulunan Aras Kargo'ya giderek kapakları ücretsiz olarak Ege Üniversitesi Diş Fakültesi'ne gönderdiler.

Kapakların gönderilmesinin ardından bu kampanyaya öncü olan Zehra Filiz isimli öğrenci, televizyondan izlediği program sırasında çok etkilendiği ve konuyu arkadaşlarına aktardığın söyledi. Filiz, "Okulumuzda engelli bir arkadaşımız var. Maddi olarak bir yardım yapamadık. Ama bu kampanya sayesinde bir tekerlekli sandalye alıp kendisine karne hediyesi olarak vermeyi düşündük. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızın desteği ile 2 ay gibi bir sürede 10 adet kapak topladık. Kapakları da bugün ücretsiz olarak ta Ege Üniversitesi'ne gönderiyoruz. İnşallah tekerlekli sandalyemiz kısa sürede gelir de arkadaşımıza karne hediyesi olarak veririz" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI KAMPANYA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 11:59:02
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 20:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin metin IP: 78.182.25.xxx Tarih : 6.09.2013 18:38:01

merhaba ben metin metin 7-e sınıfına gidiyorum bu sene engelli arkadaşımız lise 1 geçti ve hayatı boyunca şehit kemal görgülü ilköğretim okulu unutmuyacak ...