5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilerden çevre yürüyüşü

Van Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu öğrencileri, başlatılan 'Mavi ve Yeşili Koru' projesi kapsamında bir sergi hazırlayıp İpekyolu Caddesi üzerinde doğanın kirletilmesini protesto için yürüyüş düzenlediler.

16-22 Mart Dünya Su Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen resim sergisinin açılışına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yemen Akyüz, Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürü Soner Durgun, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Aslan, Okul Müdürü Kenan Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kurdela kesiminin ardından sergiyi dolaşan protokol, daha sonra rehber öğretmeni Kezban Ekmekçi'den proje hakkında bilgi aldı. Öğrencilerden oluşan 50 kişilik çevre timi kurduklarını ifade eden Ekmekçi, ev ev dolaşarak halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtti. Van Gölü ve doğanın kirletilmesi başta olmak üzere suyun da fazla tüketilmesi konularında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ekmekçi, projelerine Çevre Bakanlığı, Van Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kuruluşların da destek verdiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılan davetliler ve öğrenciler, ellerindeki pankartlarla İpekyolu Caddesi üzerine çıkarak yürüyüşe geçtiler. Doğanın kirletilmesine ellerindeki pankartlarla tepki gösteren öğrenciler daha sonra kaldırımda dizilerek tepkilerini alkışlarla dile getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?