5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilere büyük hediye

Van Valisi Özdemir Çakacak, TÜBİTAK Proje Yarışması'nda büyük başarı elde eden Gevaş İzzeddin Şir Anadolu Lisesi öğrencilerini dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.


Vali Özdemir Çakacak, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali'nde 134 proje arasından tarih dalında 2'nci olan Gevaş İzzeddin Şir Anadolu Lisesi öğrencileri Abdulkahhar Çaçur ve Deniz İlhan ile Okul Müdürü Ferzende İdiz'i makamında kabul etti. Hazırladıkları 'Tuşba'nın Gök Mezarı - Üç Pınar Kaya Odası Mezarı' projesi ile büyük başarı elde eden Abdulcabbar Çaçur ile Deniz İlhan'ı tebrik eden Vali Çakacak, kendilerine birer dizüstü bilgisayar hediye etti.

TÜBİTAK Proje Yarışması'nda elde edilen başarıya değinen Çakacak, ilk defa geçen sene katıldıkları yarışmada 12 bölge arasında 8'inci olduklarını belirtti. Bu yıl da yarışmalarda 3'üncü olduklarını dile getiren Çakacak "Bölge olarak bu yıl ki yarışmalarda bir 2'cilik, üç 3'cülük ve 4 teşvik ödülü kazandık. Umuyorum önümüzdeki sene bu başarıyı daha da ilerleteceğiz" dedi.


Elde edilen başarıda öğrenciler kadar öğretmenlerin de katkısının bulunduğunu ifade eden Vali Çakacak, Gevaş İzzeddin Şir Anadolu Lisesi Müdürü Ferzende İdiz ve projenin koordinatörü olan okul öğretmenlerinden Kenan Allahverdi'ye de teşekkür etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?