5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilere ceviz tohumu dağıtıldı

Van'da yürütülen 'Umutlar Okulda Ceviz ile Yeşersin' projesi kapsamında şehir merkezindeki 60 okuldaki öğrencilere 4 günde 180 bin ceviz tohumu dağıtıldı.

Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sert Kabuklular Araştırma ve Uygulama Merkezi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim, Çevre ve Orman, Tarım ile TEMA Vakfı Van Temsilciliği tarafından yürütülen 'Umutlar Okulda Ceviz ile Yeşersin' projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Yur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Nurcan Alpaslan, şehir merkezinde bulunan okullardaki öğrencilere ceviz tohumu ve ekim tüplerinin dağıtımını bugün de sürdürdüler.
 
İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere Okul Müdürü Emin Güleryüz ile birlikte tohum dağıtan Alpaslan, 'Umutlar Okulda Ceviz ile Yeşersin' projesinin son durumu ve gelinen nokta ile ilgili bilgi verdi. Van'ın ilçelerine şimdiye kadar 200 bin ve şehir merkezindeki 60 okulla ise 4 günde 180 bin adet ceviz tohumunu dağıttıklarını anlatan Alpaslan, mayıs ayından itibaren bir program çerçevesinde bütün fidanları toplayarak toprakla buluşturacaklarını anlattı. Alpaslan, "Van Sanayici ve İşadamları Derneği, kurum olarak dikeceğimiz ceviz fidanlarına bakmayı taahhüt etti. Başka kurumlardan da talep gelirse onlara vereceğiz" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Yur ise öğrencilere ceviz tohumunun dikimi ve bakımı konularında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 19:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?