5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilerin 'misafirperverlik' yarışı

KÖY ÖĞRENCİLERİNİN 'MİSAFİRPERVERLİK' YARIŞI

Van'in Kasımoğlu köyüne giden İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve beraberindekileri tüm öğrenciler misafir etmek isteyince aralarında kura çekildi. 19 öğrenci arasında çekilen kurayı 8'inci sınıf öğrencisi Firdevs Baştürk kazandı.

İl Millli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Halk Eğitim Müdürü Muhyettin İnci ile okul müdürleri, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kurslarına giden öğrencilere moral vermek ve sorunlarını dinlemek amacıyla Kasımoğlu köyüne gittiler.

Köye gelen İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekileri Kasımoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Turan Doğan, Müdür Yardımcısı Metin Sürme ve Köy Muhtarı Muzzaffer Baştürk karşıladı. Okul binasına geçen Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır burada bir toplantı gerçekleştirerek bir süre öğrenci ve köylülerin sorunlarını dinledi. Toplantının ardından müsaade isteyerek köyden ayrılmak isteyen misafirlere engel olan köylüler, kendilerine okulu öğrencilerinden Firdevs Baştürk'ün evinde ikramlarda bulunulacağını söylendi.

Kura sonucunda bir eve misafir edileceklerini öğrenen İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır beraberindekiler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ali İhsan Sayılır, böylesi bir durumun kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Düşünebiliyor musunuz? Evlerine misafir götürmek yarışan bir köydeyiz. Ne kadar güzel bir davranış öyle değil mi? Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Böylesi öğrencilerimizin olması beni çok mutlu ediyor. Bu durumlarla karşılaştıkça geleceğimize olan güvenim daha da artmakta. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve beraberindekileri evinde misafir etmeyi başaran öğrencilerden Firdevs Baştürk ise çok mutlu olduğunu söyledi. Miafirler gelmeden önce kura çektiklerin ve kuranın çok heyecanlı ve çekişmeli geçtiğini anlatan Baştürk, "Bazıları misafirler bize gelirse 'koyun keseriz', bazıları ise köyün bütün tavuklarını keseceklerini söylüyorlardı. Çok eğlenceli bir kura oldu. Kurada benim adım çıktı. Şans benden yanaydı. İlk kez evimizde bir kurum amirini misafir ettik. Çok gururluyum" diye konuştu.

Misafirler, yapılan ikramların ardında köyden ayrıldı.

KÖY ÖĞRENCİLERİNİN 'MİSAFİRPERVERLİK' YARIŞI
KÖY ÖĞRENCİLERİNİN 'MİSAFİRPERVERLİK' YARIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:15:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?