5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrencilerin tiyatro keyfi

Van'ın Gevaş ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerine 'Ormancının Rüyası' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Orman Genel Müdürlüğü, toplumun en genç ve dinamik kesimini oluşturan çocuk ve gençlere orman sevgisini aşılamak, bu suretle de onlarda var olan dinamizmi, ormanların korunması yönünde harekete geçirmek amacıyla tiyatro oyunları sergiliyor.

Bu kapsamda Gevaş'a gelen tiyatro ekibi, önce Gevaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO), ardından da Viontele Sinema Salonu'nda ilköğretim okulu öğrencilerin tiyatro gösterisi sundu.

Amaçlarının öğrencilere ormanların önemi ve ormanlara değer verilmesi gerektiğini belirten Van Orman İşletme Şefi A. Celil Özkan, "Öğrencilerimize ormanların önemini, ormanlara değer verilmesini, mevcut ormanlarımızı geliştirip ve işletilmesi gerektiğini, doğamızı korumak ve öğrencileri bu konularda daha bilinçli olmaları sağlamaktır. Bu vesile ile tiyatro ekibimiz tarafından 'Ormancının Rüyası' adlı oyun sergilendi" dedi.

Öğrencilerin gösterdikleri ilgiden son derce memnun kaldıklarını sözlerine ekleyen Özkan, kendilerine sunulan destekten dolayı da ilgililere teşekkür ettiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 21:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?