2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Öğretim görevlileri durmak istemiyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof Dr. Hasan Ceylan, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan öğretim üyelerinin başka hastanelere gitmelerinin bir çok sebebi olduğunu belirterek, "Bunların başında daha iyi imkanlar geliyor. Arkadaşlar, parasal olarak daha iyi imkanları bulduğundan haklı olarak burada durmuyorlar" dedi. 

Hastanede yaşanan sıkıntılarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, öğretim üyelerinin maaşlarının yetersizliğinden yakındı. Üniversite hastanesinde sık sık yaşanan öğretim üyesi değişikliğinin de buna bağlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ceylan, bazı öğretim üyelerinin başka hastanelere gitmelerinin bir çok sebebi olduğunu ve bunlarında başında daha iyi imkanların varlığı olduğunu kaydetti.
 
Prof. Dr. Ceylan, "Arkadaşlarımız parasal olarak daha iyi imkanlar bulduklarından haklı olarak burada durmuyorlar. Burada 5 bin YTL alan bir arkadaşımız başka bir yere gittiğinde 10-12 bin YTL maaş aldığı zaman ister özel müteşebbis ister devlet kurumu olsun çok rahat bir şekilde geçebiliyor. Ben burada kimseyi de yadırgamıyorum. Çünkü belki insan idealist olmalı, ülkesine hizmet etmeli ama yaptığı hizmetin karşılığını da almalıdır. Eğer orada daha çok veriliyorsa oraya gitme onun hakkıdır. Bir şey diyemem" dedi. 

Bunun yanında hastanelerinde bazı sıkıntıların bulunduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Ceylan, "Hepiniz oraya gidiyorsunuz. O bina hastane olarak yapılmamış. Her tarafında bir kapısı var. Her taraftan içeriye girişleri var ve çok gayri nizami bir yerdir. Hiç bir zaman hastane için elverişli bir yer değildir. Ne yaptığınız temizlik gözüküyor ne hocanın bulunduğu yeri doğru dürüst bulunabiliyor ne de oturduğu odayı görebiliyorsunuz. Yani rasgele bir yer olduğu için elbette sıkıntılarımız çoktur" şeklinde konuştu. 

Hastanede, küçük bir takım idari eksikliklerinin de olabileceğini anlatan Prof. Dr. Ceylan, bunların aşılmayacak şeyler olmadığını dile getirdi. Prof. Dr. Ceylan, "Aşılır ama, dediğim nedenlerden dolayı arkadaşlardan gidenler olduğu gibi bunun yanında gelenlerde var. Geçen dönemden 30-40 kişilik bir öğretim kadrosu için ilan verdik. Bu yılda yine o kadar bir kadro için Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı'na yazı yazdık. Yazımızın sonucu geldiği zaman onları da ilan edeceğiz. Bu ilanlarımızın hepsine ya buradaki arkadaşlar yükselmek için başvuruyor ya da dışardan gelenler oluyor. Gidenler oluyor ama gelenler de oluyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:20:49
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 11:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?