5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğretmen ve öğrencilerden dergi

Van'ın Edremit ilçesinin Çiçekli beldesinde bulunan Gölkaşı İlköğretim Okulu'nda, idareci, öğretmen ve öğrencilerin el ele vererek hazırladıkları Gölkaşı isimli dergi yayın hayatına başladı.


Gölkaşı İlköğretim Okulu, ilçede bir ilke imza atarak okulları adına bir dergi çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor. İlçe esnafı ve velilerin katkıları ile hazırlanan ve 500 adet bastırılan dergide, çeşitli röportajlar, öğretmen ve öğrencilerin kaleme aldığı yazılar ve okul faaliyetleri yer alıyor. İlçe merkezindeki vatandaşlara, çevre okullara, öğrenciler ile velilerine ücretsiz dağıtımına başlanan derginin gelecek eğitim öğretim yılında da yeni sayılarının yayınlanmasının planlandığı belirtildi.


Okul Müdürü Kasım Arslan 506 öğrenci ve 23 öğretmenin geceli gündüzlü çalışarak hazırladıkları dergiyi eğitim ve öğretim dönemi bitiminden önce çıkartmalarından çok memnun olduklarını belirtti. Arslan "Dergimizin grafik ve tasarımı Ayhan Gündüz yapmış, genel yayın yönetmenliğini ise Türkçe öğretmeni Fatma Köntek üstlenmiştir. Amacımız, sürekli gelişmeyi, iyileştirmeyi ilke edinen, sürekli değişen dünya düzeninde eriyip yok olan değil, bu düzene yön verebilecek bireyler yetiştirmektir. Bunun içinde bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim alanında daha iyiye varmak için öğretmen ve öğrencilerimize özveri ile ortaya koydukları bu güzel çalışmadan dolayı, bir ilki başlatmanın ve başarmanın mutluluğunu paylaşıyor ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?