3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Öğretmenler günü kutlamaları

Van Valisi Özdemir Çakacak, öğretmenin hammaddesinin insan olduğunu dile getirerek, "Taş atarak okuduğu okulun camını kıran, sağlık hizmeti aldığı hastaneyi, kendisini koruyan huzur ve güvenini sağlayan güvenlik güçlerini taşlayan çocuklarımızı gördüğümüzde öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz" dedi.

Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Van Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan program, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Van Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin Doç. Dr. Serap Yükrük yönetiminde seslendirdikleri şarkılarla sürdü. Öğretmen ve öğrencilerin okudukları şiirlerden sonra 2008-2009 eğitim-öğretim yılında göreve başlayan öğretmenlerin Türk Bayrağı altında yemin ettiler, Van Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Van Valisi Özdemir Çakacak, insana hizmet etmek ve insanlığa yararlı olmak amacıyla yapılan her işin değerli ve kutsal olduğunu belirtti. Öğretmenliğin ise bu değerli ve kutsal görevlerin başında geldiğini ifade eden Vali Çakacak, öğretmenliğin çok kutsal bir görev olmasının sebebinin ise insan olduğunu kaydetti.

Öğretmenin hammaddesinin insan olduğunu anlatan Vali Çakacak, "Öğretmen insanı yoğurup şekil vermek suretiyle onu insanlığın hizmetine, vatanın ve milletin hizmetine hazırlamaktadır. Önemli olan husus hammaddeyi çok iyi bir şekilde işleyerek istenen şekli verebilmek ve insanlara faydalı olacak bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle öğretmenlik kutsal olduğu kadar zor bir görevdir. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerimize büyük görevler düştüğüne inanıyor ve bu konuda öğretmenlerimize her zaman büyük ümitlerle bakıyoruz. Siz değerli öğretmenlerimiz de bu yüce görevin bilincinde olarak çocuklarımızı Cumhuriyeti koruyacak ve yüceltecek, Atatürk ilkelerine gönülden bağlı, insana sevgiyi ve saygıyı her şeyin üstünde tutacak nitelikte yetiştirmeli, her yerde öğretmenlik mesleğinin toplumdaki saygınlığını koruyarak, bu kutsal mesleğin onuruna yaraşır hal ve hareketlerde bulunmalısınız. Nasıl ki annesini babasını büyüklerini arkadaşlarını insanları sevip sayan çocuklarımızın yetişmesinde öğretmenlerin çok büyük emeği olduğuna inanıyorsak, taş atarak okuduğu okulun camını kıran, sağlık hizmeti aldığı hastaneyi, kendisini koruyan huzur ve güvenini sağlayan güvenlik güçlerini taşlayan çocuklarımızı gördüğümüzde yine bu konuda öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz. Bu nedenle sevgili öğretmenlerimiz çocuklarımızı birlik ve beraberliklerine, insanlar arasındaki sevgi, saygı dostluk ve kardeşliklerine ters düşen her türlü unsurla mücadele edecek güçte yetiştireceğinize inanıyor ve sizleri milletine hizmet etmekten gurur duyan, milli, ahlaki, kültürel değerlerimize ve Atatürk ilkelerine gönülden bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven, tarihini iyi bilen ve sahip çıkan, tarihteki tecrübelerden ders alarak geleceğe ümitle bakan ve şekillendiren geleceğin mimarları olarak görüyor ve böyle değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak, yaptığı konuşmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim ederken, tören aynı binada bulunan serginin açılışının yapılması ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?