5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğretmenler isyanda...

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN TEPKİSİ

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Van Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasıyla ülkede 327 bin atama bekleyen öğretmenin bulunduğu belirtilerek bu duruma tepki gösterildi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına basın metnini okuyan platform üyesi Selhan Taş, kendilerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle toplandıklarını belirtti.

Öğretmenliğin kadrolu, sözleşmeli, vekil ve ücretli olarak parçalara ayrıldığını belirten Taş, kimsenin sömürgesi olmayacaklarını belirtti.

Çalışıp, çaba göstererek dünyanın en onurlu mesleğini seçtiklerini dile getiren Taş "Ama bu ülkeyi yönetenler bizi bu onurlu meslekten soğutmaya çalışıyor. Bu yıl 243 binden fazla öğretmen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerken, bunlardan sadece 15 bini alındı. Peki ya geriye kalan 228 bin öğretmen nereye gitsin?" dedi.

KPSS'den 99.600 puan alarak Türkiye birincisi olan fizik öğretmeninin atamasının yapılmamasının bu ülkenin utancı olduğunu kaydeden Selhan Taş, hükümetten bazı taleplerinin olduğunu belirtti. Taş, "İlk olarak ücretli köleliğin kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca 2010 Şubat ayına kadar 200 bin öğretmenin atamasının yapılmasını ve KPSS denen saçmalığın kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrasında bir süre slogan atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 16:31:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 16:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?