4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Okul binasında geceyarısı muamması

Van’da, dün gece bir okulda mahsur kalan zihinsel özürlü kız çocuğunu kurtaran polisler, binayı didik didik arayarak kızı okula getirdiği belirtilen şahsı aradı. Olay, Altıntepe Mahallesi’nde bulunan Milli Eğitim Vakfı Lisesi’nde meydana geldi.

Dün gece geç saatlerde okulun yanında bulunan işyerini kapatan bir esnaf, okuldan seslerin gelmesi üzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen sivil ve resmi polis ekipler, mahalle sakinlerinden aldıkları ağaç merdiven ile okulun 2. katına çıktı.

Ekipler, arama sonucu ismi A.C. olduğu belirtilen zihinsel özürlü kızı buldu. A.C.’nin kendisini birinin pencereden içeriye aldığını ve okulda saklandığını söylemesi üzerine polis ekipleri, okulun etrafında geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra arama çalışmalarına başladı.

Ekipler, okulda bulunan dolapların içerisinden, kazan dairesi çatı boşluğu ve çatının üst kısmına kadar yer yeri didik didik aradı. Kapısı kapalı olan odaları da okulun görevlisini çağırarak, kilitle açan polis ekipleri, A.C.’nin binada olduğunu belirttiği şahsı bulamadı. Yaklaşık 1 saat okulda yapılan aramadan kimseyi bulamayan polis ekipleri, zihinsel özürlü A.C.’yi evine getirerek ailesine teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:46:09
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?