2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Okul gibi halı kursu

Van'ın Muradiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan halı kursuna katılan genç kızlar, okuma yazma öğrendikten sonra İlgilizce eğitimi alıyorlar.

Köylerde açılan kurslara katılan ve örgün eğitim yaşını dolduran genç kızlar, işe halı dokuma ile başlıyorlar. Ailelerin bünçelerine katkıda bulunan genç kızlar, okuma yazma öğrenmeyi de ihmal etmiyorlar.

Hergün düzenli olarak bir saat kitap okuyan genç kızlar, hafta sonların da ise ilçe merkezinde gelen öğretmenlerin desteği ile İngilizce öğreniyorlar.

Halı dokuma kursunu adeta bir eğitim yuvasına dönüştüren genç kıçlar, "İsteklerimizi geri çevirmeyen başta Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Aslan ve Müdür Yardımcısı Nesim Keskin'e teşekkür ederiz. Yetkililerin verdiği destekler bizleri daha verimli çalışmaya sevk ediyor" dediler.

Yaptıkları işin tam olarak karşılığını alamadıklarını da belirten genç kızlar, kendilerine sosyal güvence sağlanmasını isterdiler. Kendilerini ziyaret ederek bir süre görüşen İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, genç kızların çalışmalarını takdire şayan olduğunu ifade etti. Kaymakam Sağlam, "Bu kızlarımız gittikleri halı dokuma kursunda okuma yazmayı öğrendikten sonra İngilizce eğitimini almaları diğer kurslardaki genç kızlarımıza örnek olacak bir çalışma. Çok iyi Türkçe konuşmaları hergün düzenli olarak kitap okumanın nedenli yararlı olduğunun açıkça bir delilidir" dedi.

Dışardan liseyi bitiren 2 kursiyerin dershaneye gitmek istediğini de belirten Kaymakam Sağlam, bu kızlara gerekli desteği vereceğini söyledi. Kaymakam Sağlam, "Burada gördüğüm sonuç hiç bir emeğin boşa gitmediğidir" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat celik IP: 85.98.64.xxx Tarih : 11.04.2008 00:01:11

adıyaman merkez yüzünci yıl köyü ilküretim okulumuzu kapatırıyorlar üğrenci sayısı 20 okulumuzu kapatmasınlar 2oo9 yılında okullar kapanmasın eyer okul kapanırsa köyde kimse kalmayacaktır cucuklarını okutmak için adıyamana taşınmak zurundalar ohelde köyde cok güç olacak köylerimiz boşanmasın okullarımız kapanmasın