6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Okul için arsa aranıyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van’a Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması için İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’dan söz aldıklarını belirterek, okul yapımı için tek sıkıntının arsa olduğunu söyledi.

Van’da gezi ve incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, akşam saatlerinde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Vanlı işadamı Kayhan Türkmenoğlu’nun babası Hacı Niyazi Türkmenoğlu adına Hacıbekir Mahallesi’nde yaptıracağı 16 derslikli lisenin, protokol imza törenine katıldı. Tören öncesi bir konuşma yapan Bakan Çelik, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde Vanlılar’ın bu kampanyaya ilgisiz kaldığını tekrarlayarak, kentte lise ve dengi okullara çok büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. Türkiye’de temeli atılan bir okulun bir yıl içinde bitirilmesi şartı olduğunun altını çizen Bakan Çelik, bunu başaramayan müteahhitin cezalandırıldığını bildirdi.

Van’a Polis Meslek Yüksek Okulu kurulması konusunda İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’dan söz aldıkları müjdesini veren Çelik, "Şu anda okulun açılması için hiçbir sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız arsa tahsisidir. Eğer uygun bir yerde arsa bulursak Polis Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasının bürokratik işlemleri 1 hafta içinde çözeceğiz. Van Valisi Niyazi Tanılır’a da bu konuda gerekli talimatı verdik. Vanlılar’dan da arsa tahsisi konusunda destek bekliyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından işadamı Kayhan Türkmenoğlu ile Van Valisi Niyazi Tanılır arasında protokol imzalandı. Geceyi Van’da geçirecek olan Bakan Çelik, yarın Özalp İlçesi’nde yapımı tamamlanan Ağabey Özbey Lisesi’nin açılış törenine katılacak. Bakan Çelik daha sonra Ankara’ya dönecek.

van
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?