3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Okul öncesi eğitim şenliği

Van'daki anasınıfı öğrencilerinin katıldığı 'Okul Öncesi Şenliği' düzenlendi.

Van Valiliği bahçesinde düzenlenen şenliğe 9'u anaokulu ve 10'u ise ilköğretim okulları bünyesinde bulunan anasınıfları öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 çocuk katıldı.

Giydikleri yöresel kıyafetlerle çalınan davul zurna eşliğinde halay çeken minik öğrenciler daha sonra veli, öğretmenleri ve törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ile birlikte yürüyüşe geçtiler. Okul öncesi eğitime dikkat çekmek için döviz ve pankartlar taşıyan öğrenciler Cumhuriyet Caddesi boyunca davul zurna eşliğinde yürüyerek Soydan Kavşağı'na kadar geldiler.

Öğrenciler burada öğretmenleri nezaretinde tekrar getirildikleri minibüslere bindirilerek okullarına gönderilirken, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yemen Akyüz, yürüyüşün 21-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği' kapsamında yapıldığını kaydetti. Bugün anaokulu öğrencilerinin katıldığı yürüyüşün 81 ilde aynı anda yapıldığını ifade eden Akyüz, hafta boyunca tüm anaokullarında resim sergisi ve uçurtma şenliği gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?