3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Okul öncesi eğitim şenlikleri

Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Okul öncesi eğitim şenlikleri' kapsamında anaokulu öğrencilerinin resim yapma etkinliği gerçekleştirildi.

Van Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe katılan minik çocuklar hayallerini resimlere yansıttı. Öğretmenleri nezaretinde her okul için açılan stantta resim yapan minik çocukların etkinliğine katılan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Van'da okul öncesi eğitimin yüzde 13'ten yüzde 21'e ulaştığını ifade eden Yahya Yıldız, önümüzdeki eğitim sezonunda hedeflerinin yüzde 40'lara ulaşmak olduğunu belirtti. Yayla Yıldız, "Minik çocuklarımızın resim yapma etkinliğini bugün tamamlıyoruz. Bu yıl Van'da okul öncesi eğitimde çok ciddi bir atılım yapıldı. Bu atılımda anaokulu öğretmenlerimizin katkısı çok büyüktür. Okul öncesi eğitim alan çocuklarımızın faaliyetleri sürekli olarak devam ediyor. Bizler çocuklarımızla birlikte yaptıklarımızı herkesle paylaşmak istiyoruz. Buradan bütün velilere sesleniyorum. Okul öncesi eğitim çok önemlidir. 7 yaş bu eğitim için geçtir. Çocuklarınızın eğitimlerinde daha başarılı olmasını istiyorsanız mutlaka okul öncesi eğitime göndermelisiniz" şeklinde konuştu.

Şenay Demirtaş ve Yasemin Uğur isimli anaokulu öğretmenleri denetiminde gerçekleştirilen resim yapma etkinliğine Sevgi Çiçekleri Anaokulu, Sebahattin Gündüz Anaokulu, Zambak Anaokulu, Sevgili Öğretmenim Anaokulu, Şefkat Anaokulu, Süreyya Sülün Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, İpekyolu Anaokulu ve Kardelen Anaokulu'ndan yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Etkinlik denetleyicisi Yasemin Demirtaş, amaçlarının çocukların yeteneğinin ortaya koyulması, sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan resim etkinliğinin gün boyu halka açık olacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?