2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Okul servis ücretlerine 5 YTL zam

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili ve 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 2. dönem okul servis ücretlerine 5 YTL'lik zam yapıldığını, 15 günlük yarıyıl tatil süresi için de ücret alınmayacağını söyledi.

Kooperatif Başkanı Mümtaz Atacan, 60 YTL'den başlayan servis ücretinin uzaklıklara göre hesaplandığını belirtti. Kilometre hesabına göre 5 YTL'lik zam yapıldığını ifade eden Atacan, bu tarifeye çerçevesinde 2. dönemde taşıma ücretlerinin değişeceğini kaydetti. Yapılan 5 YTL'lik zamla 2. dönem için taşıma ücretlerinin 0-5 kilometre için 60 YTL, 0-10 arası için 65 YTL, 0-15 arası için de 70 YTL olarak belirlendiğini vurgulayan Atacan, 15 günlük yarıyıl tatili için ücret alınmayacağını dile getirdi.

Mümtaz Atacan, öğrenciyi taşıyan aracın plakası, sürücüsü ve bağlı olduğu kooperatif hakkında velilerin bilgi sahibi olup konuya duyarlılık gösterilmesini istedi. Öğrencileri taşıyan servis şoförlerin eğitimleri konusunda da bilgiler veren Mümtaz Atacan, kazaların meydana gelmemesi için sürekli şoförlerini uyardıklarını belirtti. Her eğitim öğretim sezonunun başında sürücülere yönelik eğitimler düzenlediklerini ifade eden Atacan, şuana kadar hiçbir olumsuz durumun yaşanmadığını vurguladı. Şoförlerinin bu konuda duyarlı ve hassas olduğunu ifade eden Atacan, "Tüm şoförlerimiz kendilerine teslim edilen çocukları dikkatli ve dürüst bir şekilde evden okula, okuldan eve ailelerine teslim ediyor. Sorun yaşanmaması bizlere mutluluk vermektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 17:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?