5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Okul servislerine denetim

VAN'DA OKUL SERVİSLERİ DENETİMİ

Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, okul servislerini denetleyerek, araçlarda bulunan yangın söndürme tüplerini tek tek kontrol ettiler.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Emin Semiz'in de bizzat katıldığı denetimlerde trafik ekipleri, İskele Caddesi Karayolları Kavşağı, Semaverli Kavşak ile Uzunsokak Sokak'ta yapıldı.

Yol üzerinde okul servislerini durduran trafik ekipleri, araçtaki koltukların aralığı, araç yeterlilik belgesi, koltuk sayısı ve sigortası, araç muayenesi, emniyet kemeri, şoför yeterlilik belgesi ve hostes olup olmadığını kontrol etti. Uygulamalar sırasında öğrencilere araç sürücüsünün direksiyonda sigara içip içmediği ve yüksek sesle müzik dinletip dinletmediğini de soran trafik ekipleri, öğrencilere uyarılarda da bulundular. Öğrencileri emniyet kemelerini takmaları, araç durmadan binip inmemeleri, camdan sarkmamaları konusunda uyaran trafik polisleri, şoförün hataları olduğunda ise '155 Polis İmdat' telefonunu arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Durdurdukları araçlarda bulunan yangın söndürme tüplerini de tek tek kontrol eden trafik polisleri, 2008 yılında İl Trafik Komisyonu kararı gereğince korsan servisçiliği önlemek ve öğrencilerin standartlara uygun servis araçlarıyla güvenli bir şekilde taşınmalarını sağlanmak amacıyla başlatılan 'S' plaka uygulamasının ardından taşımacılıktan istenilen seviyeye ulaşıldığını belirttiler. Kontrol ettikleri servislerde ufak tefek eksikliklerin dışında her hangi bir eksikliklerini bulunmadığını belirten trafik polisleri, 300 olan okul servis araçlarını 'Okul Servis Araçları Yönetmeliği' hükümlerine göre düzenli olarak denetlediklerini kaydettiler.

VAN'DA OKUL SERVİSLERİ DENETİMİ
VAN'DA OKUL SERVİSLERİ DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:16:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 22:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?