5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Okulda çiçekler açıyor

Van Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu, Emniyet Müdürlüğü'nün katkıları ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün başlattığı 'En Çevreci Okul' yarışmasına hazırlanıyor.
İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan okulda, yönetici ve öğretmenlerden öğrencisine kadar hummalı bir çalışma yapılıyor.

Okulun bahçesinde yapılan çevre düzenlemesinin yanı sıra resim öğretmeninin öncülüğünde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Psikolojik Harekat Büro Amirliği ekipleri tarafından temin edilen boya ve fırçalarla okulun duvarları güneşten buluta, kuştan balıklara kadar değişik resimler çiziliyor. Çalışmalara öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra bayan polis memurları da resim çizerek yarışmaya katkıda bulunuyorlar.
Çalışmalarla ilgili İHA muhabirini bilgi veren Okul Müdürü Kenan Yılmaz, bu projeye öğrencilerin kıyafetlerini değiştirerek başladıklarını söyledi. Daha sonra çevre bilincini, yeşili korumayı ve su tasarrufunu konu alan projelerini başlatarak çevre timi kurduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, "Şimdi de okul bahçemizin çevre düzenini yapıyoruz. Bugün de sağ olsun emniyet mensupları aldıkları boya ve malzemeleri ile bize çok büyük yardımda bulundular. Bu boyalarla da gördüğünüz gibi duvara değişik resimler çiziyoruz. Diğer bir taraftan da güzel bir açık okuma bahçesi yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimize ve velilerimize yeşili, çevreyi korumayı suyu tasarruflu kullanmayı bu şekilde bilinçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
Bazı polis memurları resim yaparken, bazıları da öğrencilere balon ve çikolata dağıttılar.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?