3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Okullar arası kayak yarışması

Çaldıran İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen okullar arası kayak yarışması sona erdi.

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle Türkiye'nin bir çok bölgesinde sıcak havalar hakim olurken, kış mevsiminin ağır geçtiği Van'ın Çaldıran ilçesinde okullar arası kayak yarışması düzenlendi. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi geçen kayak merkezinde gerçekleştirilen yarışma öncesinde öğrenciler tarafından bayraklı kayak gösterisi yapıldı. İlçe genelinde ilköğretim okulları arasında Slalom dalında düzenlenen yarışmada öğrenciler dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. İlçe merkezi ve köylerde bulunan 8 ilköğretim okulundan toplam 32 öğrencinin katıldığı yarışmasında
Yapılan yarışmalarda erkeklerde Çaldıran YİBO birinci, İncealan Köyü İlköğretim Okulu ikinci ve Anıttepe İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Kızlar da ise Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu birinci, Anıttepe İlköğretim Okulu ikinci ve Hafsa Hatun Pansiyonlu İlköğretim Okulu üçüncülüğü elde etti. Yarışmaların ardında dereceye giren öğrencilerei kayak merkezinde düzenlenen bir törenle ödüllerini veren İlçe Kaymakamı Yemen Bayrak, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti Bayrak, "Bu tür yarışmaları yapmaktaki amacımız gençlerimize sporu ve bunun sonucunda da özgüveni kazandırmaktır. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, öğretmen ve öğrencilerimizi canı görülden tebrik ederim" dedi.

Kayak hocası Semra Adıyaman ise yarışmalara 8 okuldan gelen 42 öğrenci ile hazırlandıklarını söyleyerek "Şuan 36 öğrencimiz çok iyi bir seviyeye geldi. Önümüzdeki sene çok iyi dereceler alacağımıza inanıyorum. Çalışmalar boyunca bizden desteğini esirgemeyen kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Ödül töreni sonrasında kayak merkezinde kar üzerine kurulan mangarlarda pişirilen etler öğrencileri ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?