5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Okullar arası Siyer Yarışması

Van'ın Erciş ilçesinde İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Okullar Arası Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödüllerini aldı.


İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, Fesih Yıldız, Müftü Faysal Geylani okul müdürleri ile dereceye giren öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını İmam Hatip Lisesi Müdürü Emin Kızıltaş, amaçlarının Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hayatını öğrencilere en iyi şekilde kavratmak olduğunu söyledi. Kaymakamlıktan aldıkları onayla birlikte bu yarışmayı düzenlediklerini anlatan Kızıltaş, "Okul müdürleri, öğretmen ve bu yarışmaya katılan öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.


Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan ise, inanç ve kültürün önemine değinerek "Peygamber efendimizin Veda Hutbesi'ni eğer iyi karayabilmiş olsaydık bugün dünya ülkeleriyle birlikte altına imza attığımız İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne de gerek kalmayacaktı. Bizler sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (S.A.V) çok iyi tanımak, çok iyi bilmek zorundayız. Çocuklarımız bu konuda kendilerini çok iyi yetiştirmişler. Bu organizasyonu yapan Erciş İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederken, çocuklarımızı da yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından, yarışmada birinci olan İmam Hatip Lisesi, ikinci olan Karakoyunlu Lisesi ve üçüncü olan Anadolu Öğretmen Lisesi ile Sevim Kürüm Lisesi öğrencilerine Cumhuriyet altını verilirken, okul müdürlerine de Kuran'ı Kerim hediye edildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?