6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Okullara molotoflu saldırı!

VAN'DA 2 OKUL KUNDAKLANDI

Van'da dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından 2 ayrı ilk öğretim okuluna molotoflu ve benzin dökerek kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre her iki olay, dün gece Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Hacıbekir İlköğretim Okulu ile Bostaniçi Beldesi'ne bağlı Şafak Mahallesi'nde bulunan Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

İlk olay gece saat 01:15 sıralarında Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Hacıbekir İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler, okulun giriş kapısına ve pencerelerine motof kokteyli atarak kundakladılar. Motof kokteylerin kısa süre kendiliğinden sönmesi üzerine okulda ciddi bir hasar meydana gelmedi. Polis bir taraftan okulda inceleme yaparken, diğer taraftan ise bütün okullar kontrol edilmeye başlandı.

Yapılan kontrollerde ise Bostaniçi Beldesi'ne bağlı Şafak Mahallesi'nde bulunan Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'nun da kundaklandığı ortaya çıktı. Kimliği belirsiz kişi kişiler de burada okulun giriş kapısı ile bazı sınıfların pencereleri kırmak sureti ile benzin dökerek yakmaya çalıştılar. Burada yangın kendiliğinden sönünce maddi zarar meydana gelmedi.

Polis, her iki okuldan topladığı deliller üzerinde çalışmalarını derinleştirirken, olayları gerçekleştirenlerin bulunması yönünde çalışmalarına başladı.

VAN'DA 2 OKUL KUNDAKLANDI
VAN'DA 2 OKUL KUNDAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 11:53:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 12:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?