5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Okullarda yardım makbuzu iddiası

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasıyla, kentteki okullarda öğrencilerin gözleri önünde velilere yardım makbuzu dağıtıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak sendika binasında açıklama yapan Şube Kadın Sekreteri Muazzez Orhan, son zamanlarda okullarda Van Valiliği onayı ile İl Milli Eğitim Müdürünün bilgisi dahilinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından velilere yardım makbuzu dağıtıldığını belirtti.

Bu işlemin okul bahçesinde çocukların gözleri önünde yapıldığını anlatan Orhan, eğitim ortamında böyle bir davranışın sergilenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Oluşturulmak istenilen dilenci toplum anlayışına çocukların da dahil edildiğini vurgulayan Orhan, bunun sonuçlarının ileride çok ağır olacağını ve bu vebali kimsenin ödeyemeyeceğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Bu yardım ilk olarak Şehit Kemal Görgülü İlköğretim Okulu'nda yapılırken Milli Eğitim Müdürünü bilgilendirdiğimizde, kesinlikle böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini, derhal okul müdürlerine yazı yazıp böyle bir şeye izin verilmeyeceğini belirtmişti. Fakat Kerim Tuncer İlköğretim Okulu ve Namık Kemal İlköğretim Okulu ile bu işleyiş devam etmektedir. Yapılan kanunen olmasa bile ahlaki olarak suçtur. Öğrencileri hangi hakla dört saat boyunca sınıflara hapsediyorsunuz? Seçim üzerinden yapılan oyunlara çocuklarımızın ve eğitim ortamının kurban edildiği aşikardır. Okulların ve eğitim emekçilerinin sorunlarını çözmek için kılını kıpırdatmayan anlayış, seçim söz konusu olunca her türlü yol ve yöntemi mubah görmektedir. Acı olan eğitim öğretim ortamının buna alet edilmesi ve sorumluların bu konuda sesini çıkarmayarak işleyişe ortak olmalarıdır. Biz Eğitim-Sen olarak eğitim öğretimi sekteye uğratan daha da önemlisi çocuklarımızın psikolojisi ve bilinç yapılanmasının buna göre şekilleneceğini yani emek vermeden hazıra alışma, onurlu yaşama bilincini yitireceğini, dilenci kültürünü kanıksayarak benimseyeceği endişesi taşıyoruz. Başta İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere bu işleyişi durdurmalarını, velilerimizin duyarlı olup çocuklarının geleceği için böyle bir yardım girişimini okullarda kabul etmemelerini istiyoruz"
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?