2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Okuma yazma kursuna yoğun ilgi

Van'da Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen okuma yazma kursu yoğun ilgi görüyor. 

Merkeze bağlı Irgat köyünde, görevli öğretmen Nermin Koyuncu tarafından köy okulunda başlayan ve 4 ay sürecek kursa 18'i bayan 22 kişi ders görüyor. Kursu ziyaret eden Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği polis ekipleri kursiyerlere ikramlarda bulunarak başarılar diledi. Emniyet Müdürlüğü görevlileri, amaçlarının sosyal sorumluluk kapsamında polis olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek olduğunu kaydederek, "Köylü kadın, erkek ve genç kızlarımız kısa sürede okuma yazma öğrenerek artık kendi yazışmalarını kendileri yapacak. Kursiyerlerimiz böylece okuma yazma öğrenerek kendilerini daha rahat ifade edecek" dedi. 

Kursa yoğun ilgi gösteren yaşları 15 ile 40 arasında değişen köylü kursiyerler bu sayede kültür seviyelerini arttıracaklarını, daha mutlu olacaklarını dile getirdiler. Okuma yazmayı öğrenerek eğitim eksikliklerini gidermek istediklerini ifade eden 13 yaşındaki Sevgi Dağlar isimli öğrenci, "Burada bilmediklerimizi öğreniyor, yeni şeyler keşfediyoruz. Öğretmenimizin verdiği ödevleri yapıyoruz, matematikte alıştırmalar yapıyoruz. Bu tür kursların devamını diliyorum" dedi. 

Çocukken ailelerinin kendilerini okutmadığını anlatan Mehmet Dağlar isimli kursiyer ise, "Devlet bize şimdi bir hak tanıdı. Bunu en iyi şekilde kullanarak okuma yazmayı öğreneceğiz. Kurs sayesinde elimizde bir diplomamız olacak. Ehliyet alabileceğiz. Çocuklarımızla birlikte ders çalışabileceğiz. Bizlere böyle bir imkan sağladıkları için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?