2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Okuma yazma öğrenenlere sertifika

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde okuma öğrenememiş kadınlara yönelik açılan okuma yazma kursunu bitiren 200 kadına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen törende bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, kadınlardaki bu gayret ve çaba devam ettiği sürece yanlarında olacaklarını söyledi. Vali Çakacak, "Biz her zaman onlara eğitim, sosyal ve her anlamda elimizden gelen olanakları sunmaya hazırız. Kadınlarımıza gerekli imkanları devletimizin kaynaklarını dahilinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde veriyoruz. Hedefimiz özellikle örgün eğitim çağını tamamlamış başta kadınlarımız ve genç kızlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızı okur yazar yapmaktır. Okumanın yaşı yoktur" dedi.
Vali Çakacak, okuma yazma kursunu bitiren genç kızlara açık liseden devam etmelerini tavsiye ederek, "Sizlerden açık liseye kayıt yapmanızı istiyorum. Kayıt esnasında alınan ücreti biz valilik olarak karşılayacağız. Yeter ki sizler sonuna kadar okuyun, kendinize ve ailenize ekonomik katkı sağlayın. Okumak sizden kayıt ücreti bizden" şeklinde konuştu.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhittin İnce ise yaptığı konuşmada 421'i kadın 348'ire erkek olmak üzere 769 kişiyi okur yazar hale getirdiklerini belirtti. İnce, "Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Özellikle ev hanımlarımız ve genç kızlarımız cesaret göstererek çok güzel bir dayanışma içinde okuma yazma öğrenip iyi birer yurttaş olma gayretindeler. Kendilerini kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak, okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlara sertifikalarını vererek, birer kitap hediye etti.
Törene Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Belediye Başkan Vekili Fevzi Türkmen, Mili Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay, okul müdürleri, kursiyer kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 01:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?