3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Okuyorum, oynuyorum' kampanyası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Vanlı Gazeteci, Şair Bişar Ulutaş Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından başlatılan 'Okuyorum Oynuyorum' kampanyasına destek vermek için öğrencilere okumanın önemini anlattı.


TEGV tarafından başlatılan 'Okuyorum Oynuyorum' kampanyası düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Kampanya kapsamında her dönem ayrı bir etkinlik düzenleyen gönüllüler, bu defa AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Vanlı Şair Bişar Ulutaş'ı konuk etti. Türkmenoğlu ve Ulutaş, TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda çocuklara okumanın önemini anlatan konuşmalar yaptı. Çocuklara çeşitli sorular soran Türkmenoğlu, daha sonra yanlarına oturarak programı izledi. Bişar Ulutaş ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Oku okut, öğren öğret, yükselsin bu millet, yok olsun cehalet' sözünü hatırlatarak, öğrenmenin önemini anlattı. Ulutaş, "Kitap okumadan önce bir damlaysanız, okuduktan sonra bir deniz olduğunuzun farkına varacaksınız" dedi.


Program, Vanlı Gazeteci, Şair Bişar Ulutaş'ın yazdığı 'Ölüm Paçama Sıçramadan' kitabının öğrencilere dağıtılmasıyla son buldu.
Program sonunda basına bilgi veren TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram, 'Okuyorum Oynuyorum' kampanyası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Bayram, "Kampanya kapsamında bu hafta AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Gazeteci, Şair Bişar Ulutuş öğrencilerimize okumanın önemini anlattı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden kampanyamız ileriki günlerde değişik programlarla devam edecektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 19:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?