2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Olaylar Van'ın itibarını zedeliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Vesim Yaviç, meydana gelen olayların Van'ı hem iş dünyasında hem de Türkiye coğrafyasında istikrarsız bir kent olarak gösterdiğini söyledi.

Van İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Yaviç, 22 ve 24 Mart 2008 tarihlerinde Van'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Van'ın çıkan olaylarda büyük bir yara aldığını belirten Yaviç, ilin hem iş dünyasında hem de bütün Türkiye coğrafyasında istikrarsız bir kent olarak görüldüğünü kaydederek, "Bölgenin parlayan yıldızı ve cazibe merkezi olmaya aday bir kent konumunda olan Van, çıkan olaylar sebebiyle maalesef ülke genelinde huzursuz bir il olarak lanse edilmiştir" dedi.

Olaylardan yüzlerce esnafın maddi zarar gördüğünü belirten Yaviç, "Kırılan camlar tamir edilebilir ancak kırılan kalpler ve ilin sarsılan prestiji yıllarca onarılamaz. Aynı gün içerisinde Karel, Global Yatırım ile muhtelif işadamları hükümetimizin sınır illerine getirdiği vergi muafiyeti ile ilgili yasadan yararlanarak ciddi yatırım yapma düşüncesinde iken, maalesef bu hadiselerden sonra yatırımlarını askıya almışlardır" ifadelerini kullandı.

Çıkan olayların kentin turizm potansiyeline de büyük darbe vurduğunu anlatan Yaviç, turizm sezonuna denk gelen müessif olaydan dolayı otellerde rezervasyon yapan birçok turizm acentesinin turlarını iptal ettiğini kaydetti. Olaylardan bölge insanlarının da psikolojik olarak etkilendiğini ifade eden Yaviç, "Hepimizin ortak varlığı olan Deftardarlık, Tren Garı ve eğitim kurumlarımız olmak üzere birçok kamu kurumuna ait hizmet binalarına zarar verilmiştir. Sonuç olarak 979 bin nüfusu olan kentimiz 3-5 bin insanın çıkarmış olduğu olayların cezasını çekmek durumunda bırakılmıştır. Sağduyulu, hukuka ve kanuna saygılı yüz binlerce insanımız marjinal bir grubun yasalara karşı gelişi ile bu olayları çıkaranlar tarafından adete cezalandırılmıştır. Babası tarafından evin içinde top oynamasına bile izin verilmeyen çocuğun kendi evini yakması doğru kabul edilebilir mi? Siyasi partiler, halkı temsil eden, ekonomik ve kültürel olarak gelişmesini ve sınıf atlamasını amaç edinmiş toplum unsurları olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kentin sarsılan imajını düzeltmek için tüm Van halkına görev düştüğünü de belirten Yaviç, bir daha bu tür olaylarla karşılaşmamak için tüm Van halkını, sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri sağduyuya davet ettiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
.. IP: 78.167.164.xxx Tarih : 4.11.2008 22:46:27

bence bu çıkan sorunlar vanı 5 yıl daha geriye götürdü bu olayların çıkmasına sebep olanın allah bildiği gibi yapsın bu güzelim vana yakışmıyor bunlar