5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Olaylı Nevruz davası ertelendi

Van'da 22 Mart 2008 günü çıkan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan Nevruz olaylarından dolayı hakkında Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 200 yıl ağır hapis cezası ile dava açılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar'ın duruşması, iddia makamının mütalaasını hazırlanması için 22 Mayıs 2009 tarihine ertelendi.

Nevruz olaylarından dolayı, 'PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde suç işlemeye teşvik, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kamu görevlisine direnme, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, kasten ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçlarına azmettirmek' suçlarından hakkında 200 yıl ağır hapis cezası ile dava açılan ve tutuksuz yargılanan Doğar, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülen davanın bugünkü duruşmasına katılmadı.

Doğar'ın avukatı Zeki Yüksel'in hazır bulunduğu ve yaklaşık 10 dakika süren dava, iddia makamı Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını hazırlaması için 22 Mayıs 2009 tarihe ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 18:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?