4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Olimpiyat fatihleri krallar gibi karşılandı

İstanbul Fatih Koleji tarafından düzenlenen 4. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları’nda Türkiye 2.’si olan Van Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri Van’a döndü. Öğrenciler, rehber öğretmenleri Ulaş İnönü ve Musa Kaplan ile birlikte Ferit Melen Havaalanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Havaalanında yarışmayla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan okul müdürü Baransel Kanbay, Fatih Koleji’nin düzenlediği 4. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları’na ilk kez katıldıklarını ve elde edilen başarının sevindirici olduğunu söyledi.

Resmi ve özel ilköğretim okulları arasında düzenlenen ve 86 okuldan bin 400 öğrencinin katıldığı yarışmaya, ’Doğu Anadolu Bölgesi’nde huzurevlerinin az olmasının sebepleri’ konulu ’istatistik’ dalında yarıştıklarını ifade eden Kanbay, "Van’da bin 500 kişiyle yüz yüze görüşülerek kişinin anne ve babasını huzurevine gönderip göndermeyeceğini soruldu. Bu kişilerden sadece 3’ünden ’Anne ve babamızı huzurevine göndeririz’ yanıtını aldık. Bu anket çalışmasında ülkemizin doğu ile batı bölgeleri arasında bir kıyaslama yaptık. Çok önemli bir organizasyon olan bu yarışmaya Van adına katıldığımız için çok mutluyuz. Bizleri daha da çok mutlu eden ise çocuklarımızın böyle bir yarışmaya ilk kez katılmalarına karşın elde edilen derecedir. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmalara daha iyi hazırlanarak Van’ı en iyi şekilde temsil etmektir. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya 5 kişilik bir ekip tarafından katılarak sunumu yapan ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Nesibe Yüce ise, "Yarışmaya çok iyi hazırlandık. Orada çok sayıda okul ve daha önce tecrübeli olan öğrenciler vardı. Ama her şeyden önce kendimize güvendik. Bu güvenin sonucunda da Allah’ın yardımıyla derece aldık. Arkadaşlarımla birlikte çok mutluyum, önümüzdeki yıllarda bu başarıyı daha iyi dereceler yaparak tekrarlayacağız" şeklinde konuştu.

Baransel Kanbay, öğretmenler, veliler tarafından sevgi gösterileriyle karşılan öğrenciler daha sonra araçlarla şehir merkezinde tur attı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:52:42
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 12:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?