5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Olimpiyat şampiyonu ödüllendirildi

VALİ KARALOĞLU, OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNU ÖDÜLLENDİRDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Ankara'da yapılan Matematik Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Özel Serhat Lisesi öğrencisi Polatkan Polat'ı ödüllendirdi.

Makamında İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay, Özel Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, Özel Serhat Lisesi Genel Müdürü Hayrettin Kaya, okulun Olimpiyat Koordinatörü Ali Kıdak ve Matematik Olimpiyatı'nda Bronz madalya kazanan Polatkan Polat isimli öğrenciyi kabul eden Karaloğlu, Özel Serhat Lisesi öğrencilerinin elde ettiği başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özel Serhat Lisesi öğrencilerinin önce milli takıma seçilmesini, ardından da Türkiye'yi yurtdışında en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade eden Karaloğlu, valilik olarak başarılı olan öğrencilere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

“VELİYİ EĞİTİM PARÇASI HALİNE GETİRMELİYİZ”

Amaçlarının Van'daki eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu belirten Karaloğlu, Özel Serhat Eğitim Kurumları'ndan Van Eğitim Derneği ile ortak çalışma önerisinde bulundu. Karaloğlu "Bu dernek aracılığıyla Van'daki kamuoyunu eğitimle ilgilenir hale getirmek istiyoruz. Valilik olarak başlatmış olduğumuz 'Kardeş Okul', 'Kardeş Kurum' projelerinin de amacı budur. Herkesin bir şekilde eğitimle ilgili hale gelmesini istiyoruz. Bu konuda özellikle kamuoyunu, öğrenci velilerini ilgili hale getirmemiz lazım" dedi.

Eğitimde başarılı olan illere bakıldığında birlikte çalışmanın başarıdaki payının yüksek olduğunu anımsatan Karaloğlu, "Sadece belli kesimin gayretleriyle eğitimin kalitesini artıramayız. Velileri eğitimin parçası haline getirmemiz gerekir. Bunu da rehber öğretmenlerin yılda en az bir defa her öğrencinin evine gitmelerini istiyoruz" dedi.

"VANLIYA BİR ADIM GİDERSEN O KOŞARAK GELİYOR"

Eğitim konusunda atılan her adımın toplum tarafından karşılığının hemen verildiğini belirten Karaloğlu, "Ben Van'da şunu gördüm. Bir şey veriyorsunuz karşılığını da fazlasıyla alıyorsunuz. Eğitim noktasında bir adım atıyorsanız, toplum cevabını veriyor. Başka bir konuda bir gayretiniz varsa, bir adım giderseniz toplum size koşarak geliyor. Van'daki toplum konulara çok duyarsız değil. Biraz bizim hareketlenmemiz lazım. Bu işi yapanların, bu işte görevli olanların hareketlenmeleri gerekir" diye konuştu.

Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici de, okul öğrencilerinin katıldığı ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarındaki başarılar hakkında bilgi verdi. Kendilerini kabul ettiği için Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Dikici, Van'daki eğitim kalitesinin yükseltilmesi için de kurum olarak Van Eğitim Derneği'ne her konuda yardımcı olma sözü verdi. TÜBİTAK'ın 2009 yılı içinde yaptığı bilim olimpiyatlarında Özel Serhat Lisesi'nin bölge birincisi olduğunu anımsatan Dikici, 2008 yılında Türkiye'deki okul başarılarının ise 8'ncisi sırada olduğunu kaydetti. Polatkan Polat'ın son 3 yılda katıldığı Balkan Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği birincilik ve ikinciliğin kendilerini sevindirdiğini anlatan Dikici, "TÜBİTAK tarafından nisan ayında Ankara'da yapılan matematik ve fizik dallarındaki yarışmalara katılan öğrencilerimizden 3'ü milli takımlar seçme sınavına çağrıldı. Sömestri tatilinde bu öğrencilerimiz milli takım kampına katılacak. Türkiye'deki okullardan milli takıma çağrılan 15 öğrenciden 6'sı ise milli takıma seçilecek. Milli takım seçme sınavına çağrılan Ferhat Cahit Avcı ve Yusuf Yıldırımçakar'ın da milli takıma seçilme ihtimalleri çok yüksek. Polatkan Polat zaten milli takıma seçilmiş diğer iki öğrencimizin de seçilmesini bekliyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu'na katıldığı yarışmalar hakkında bilgi veren Polatkan Polat ise, hedefinin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine girerek, ileride matematik profesörü olmak olduğunu belirtti. Karaloğlu, başarılarından dolayı Polat'ı tebrik ederek, bir adet diz üstü bilgisayar hediye etti.

VALİ KARALOĞLU, OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNU ÖDÜLLENDİRDİ
VALİ KARALOĞLU, OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNU ÖDÜLLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:35:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 13:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgay çetinkaya IP: 85.104.215.xxx Tarih : 27.12.2009 16:06:34

bi muradiyeli olarak bu kardeşimle gurur duyuyorum başarılarının devamını diliyorum