2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ölümden döndü mesleğinden dönmedi

Van'da ayağının altına yerleştirdiği iki uzun tahtayla sokaklarda dolaşarak iş yerlerinin reklamını yapan Bülent İlkan isimli vatandaş, geçen sene geçirdiği kazada ölümden dönmesine rağmen mesleğine devam ediyor.

Yaptığı işten dolayı kendisine 'Tahtabacak' denildiğini söyleyen Bülent İlkan, yaklaşık 7 yıldır bunu yaptığını belirtti. Mesleğine aşık olduğunu söyleyen İlkan, bu işi yapabilmek için bir yıl boyunca Ankara'da eğitim aldığını ifade etti.

Van'daki tek tahtabacağın kendisi olduğunu dile getiren İlkan "Şimdiye kadar Burdur, Erzincan, Erzurum, Bolu, Malatya, Adana ve İzmir gibi illerde çalıştım. Fakat memleketim olan Van'dan ayrı kalmak zor geliyordu.

Mesleğimi memleketimde yapmaya karar vererek geçen sene buraya geldim. İlk başlarda talep olmayınca bazı zorluklar çektim ama şuan işlerim çok iyi gidiyor. İş yerlerinin açılışlarında veya indirim günlerinde cadde ve sokaklarda dolaşarak reklam yapıyorum. Özellikle kent halkımızın hayretli bakışları ve yoğun ilgisi beni çok mutlu ediyor. İnsanlar gelip şakalar yapıp, fotoğraflarımı çekiyor" dedi.

Ankara'da bir iftar çadırında gösteri yaptıktan sonra bir kaza geçirdiğini söyleyen Bülent İlkan "Geçen yıl bir otomobil kazara tahta ayaklarıma dokununca dengemi kaybettim ve yere düştüm. Daha sonra beni hastaneye kaldırdılar ve ameliyat edildim. Şuan kafamda platin var. Yani deyim yerindeyse ölümden döndüm ama yine de mesleğimden vazgeçemiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?