5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ölümüne kovalamaca

(ÖZEL HABER) - VAN'DA ÖLÜMÜNE KOVALAMACA

Van'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edilen kaçak sigara yüklü minibüs, ilk önce park halindeki başka bir minibüse, ardından da elektrik direğine çarparak durdu.

Sürücü kaçıp kayıplara karışırken, minibüste yapılan aramada yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Van-Erciş karayolunun 20 kilometresinde 27 KF 617 plakalı minibüsü takibe aldı. Yakalanacağını anlayan sürücünün hızla kullandığı araç, İskele Mahallesi Şemsibey Caddesi'ne girdiği esnada önce yol kenarında park halinde bulunan 34 DS 5451 plakalı minibüse, ardında da elektrik direğine çarparak durdu.

Burada hızlı bir şekilde minibüsten inerek kaçmaya çalışan firari sürücü ile polis arasında arbede yaşandı. kol ve bacaklarından hafif şekilde yaralanan polisin elinden kurtulan şahıs, yolda bekleyen ve öncülük ettiği ileri sürülen bir otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekiplerinin arama çalışmalarına rağmen şahıslar izlerini kaybettirerek kayıplara karıştılar. Elektrik direğine çarparak duran kaçak sigara yüklü minibüs, daha sonra bölgeye sevk edilen 2 çekicinin yardımıyla bulunduğu yerden çıkartılarak incelenmek üzere kademeye götürüldü. Burada yapılan kontrolde yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen çok sayıda kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Polisin kovaladığı aracın park halindeki minibüsüne çarparak durduğunu ifade eden Muğdat Ergül isimli şahıs, "Sabah saatlerinde köyden gelecek olan misafirimi bekliyordum. Bir minibüsün hızlı bir şekilde üzerime geldiğini gördüm. Hemen kenara kaçarken araç park halindeki minibüsüme ve ardından da elektrik direğine çarparak durdu. Ne olduğunu anlamadan birden silah seslerinin geldiğini duydum ve ardından minibüs sürücüsü yolda bekleyen bir otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Misafir beklerden az kalsın canımdan oluyordum. Ben de minibüsümü 2 gün önce aldım ve halen devir işlemlerini de yapmadım. İnşallah bana yardımcı olurlar. Çünkü ben mağdur oldum" dedi.

(ÖZEL HABER) - VAN'DA ÖLÜMÜNE KOVALAMACA
(ÖZEL HABER) - VAN'DA ÖLÜMÜNE KOVALAMACA
(ÖZEL HABER) - VAN'DA ÖLÜMÜNE KOVALAMACA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 12:11:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?