5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Onbinler İsrail'i protesto etti

Van'da, bugünkü Cuma namazının ardından toplanan binlerce kişi İsrail bayrağını yakıp Filistin için dua etti, saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılara duyulan tepkiler dinmek bilmiyor. Van'da her gün yatsı namazından sonra düzenlenen protesto eylemlerine bugün de devam edildi. Hz. Ömer Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından cami bahçesinde toplanan kalabalık, sloganlarla İsrail bayraklarını yakıp ezdi. Öfkeli kalabalık, tekbirler ve İsrail'i kınayan sloganlar eşliğinde İskele Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Grup, Zübeyde Hanım ve Sıhke Caddeleri'nin ardından tekrar Hz. Ömer Camii'nin önüne geldi. Burada yapılan basın açıklaması sırasında kalabalık sık sık İsrail aleyhine slogan atarak bayrak yaktı. Yapılan basın açıklamasının ardından İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kıldı. Kılınan namazın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahap gürci IP: 78.172.127.xxx Tarih : 18.01.2009 13:23:32

van halkının buna sesiz kalmaması beni gerçekten sevindirdi hepimiz filistinliyiz hepimiz müslümanız ALLAH israili kahr etsin