3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Önce Huzur ve Güven gerekiyor'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bölgede ekonomik ve sosyal kalkınmanınsağlanabilmesi için önce huzur ve güvenin hakim kılınması gerektiğini belirtti.


Zahir Kandaşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde dün Ankara'da Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'in başkanlığında yapılan, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Mehmet Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsaların başkanlarının katıldığı toplantıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi Sözcüsü olarak bölgenin sorunlarını samimi bir şekilde dile getirdiğini belirten Kandaşoğlu, katılımcılardan büyük destek aldığını belirtti. Konuşmasında, bölgede her şeyden önce huzur ve güvenin hakim kılınması gerektiğini dile getirdiğini aktaran Kandaşoğlu "Ülkemiz çok büyük bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Ancak krizi bizler 85 yıldır bölgemizde zaten yaşıyoruz. Bölgemizde her konuda sorun yaşıyoruz. Ekonomik paketler, verilen sözler burada kalıyor. Bizlere yansımıyor" diye belirttiğini aktardı.


Kandaşoğlu, konuşmasında, bölgenin sınır ticareti, tarım ve hayvancılık, bankacılık, enerji, eğitim, sağlık, KOBİ'ler, göç ve işsizlik sorunlarını dile getiren Kandaşoğlu, maalesef bu konuda ihmal edildiklerini, hükümetin bu konuda acil eylem planı hazırlamasını istediklerini dile getirdiğini de aktardığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?