2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Onlar güneşe hasret

Van'ın Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, cilt kanserinden dolayı güneşe çıkamayan kız kardeşleri evlerinden ziyaret ederek ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli her türlü desteği vereceğini söyledi.

Kaymakam Tanrıkulu, ilçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Gönderme köyünde ikamet eden 5 çocuklu Çiğdem ve Orhan Dilek çiftinin cilt kanseri olan Serap ve Esmanur isimli kız kardeşleri ziyaret etti. Beraberindeki Hakim Fatih Serdar Köken, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nurettin Yavrutürk ile birlikte güneşe hasret kalan kızları ziyaret eden Kaymakam Erol Tanrıkulu, çocuklarla bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında 10 yaşındaki Serap Dilek'in, tedavi için babasının sürekli özel araç tuttuğunu ve maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle bunu karşılayamadığını, bunun için kendilerine bir araç tahsis edilmesini istedi. Bunun üzerine Tanrıkulu da baba Orhan Dilek'e normal bir araç bulmasını ve bunun ücretinin yarısının kaymakamlık olarak karşılayacakları sözünü verdi.

Serap Dilek'e ise gitar alacağını ifade eden Kaymakam Tanrıkulu, "Deprem dolayısıyla bugüne kadar aileyi ziyaret edemedik. Aile ile diyalog eksikliklerinden dolayı onlarla bir araya gelemedik, bunun için de kendilerinden özür diliyorum. Gündüz perdelerini bile açamayan ve adeta hapis bir hayat yaşayan kızlarımızla birlikte anneleri de büyük bir fedakarlık göstererek 10 yıldır kızlarıyla aynı hayatı yaşıyor. Almanya'daki Türk Konsolosluğumuz bu ailenin durumundan haberdar olup devreye girdiler. Çocuklarımıza özel kıyafetleri sağladılar. Ancak kıyafetler yaz dönemine uygun olduğundan kış şartlarına uygun değil ve donuyor. Tabi çocuklarımızı eve kapatmak da doğru değil. Dolayısıyla da kıyafetler bunun için yapıldığına göre yazın çocuklarımızı dışarı çıkarmak ve okula göndermekte fayda vardır. Okula gönderemediğimiz zamanlarda ise öğretmenlerimizle evde eğitimlerini sağlarız. Mümkün olduğu zamanlarda da dışarı çıkarmakta fayda vardır. Sürekli evde kalmaları da psikolojik anlamda doğru değil" dedi.
Ailenin dramı karşısında duygulanan Kaymakam Tanrıkulu, "Hayatın her zevkinden mahrum kalan kızlarımıza bir bayan öğretmen görevlendirilerek eğitimlerine evlerinde devam edilecek. Eğitimleri ve diğer ihtiyaçları ile ilgili her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymakam Tanrıkulu, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem'in de hastanın raporları doğrultusunda doktorların bulunması konusunda araştırmalar yapmasını istedi.  Serap Dilek ise, Kaymakam Tanrıkulu'na kendilerini ziyaret etmesinden, eğitimleri ve özellikle kendilerine bir araç alınması konusunda yardımcı olacağından dolayı teşekkür etti.

İşsiz olan ve inşaatlarda çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Orhan Dilek ise, Muradiye Kaymakamlığı'nın şimdiye kadar kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, her konuda destek sağladıkları için teşekkür etti. Cilt kanseri olan kız çocuklarını rahatlıkla doktora götürebilmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kaymakam Erol Tanrıkulu tarafından verilecek olan araç parasının yeterli olmayacağından, kalan para için de hayırseverlerin desteklerini, yetkililerden ise iş konusunda yardım beklediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 12:23:02
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 18:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?