7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Operasyon zanlılarına sağlık kontrolü

JANDARMADAN SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van ve Erzurum'da 42 farklı adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan zanlıları ek gözetim süresi için sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye götürdü.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 aylık teknik takip sonucu, Van merkez, Çatak, Çaldıran, Erciş ve Saray ilçeleri ile Erzurum merkezde hayvan destek primlerinden yararlanmak amacıyla hayali koyun göstererek devletten haksız kazanç elde ettiği iddia edilen kişilere yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 300 personelin katılımıyla ilçe tarım müdürlüklerinin de yer aldığı 42 farklı adrese eş zamanlı operasyon başlatmış ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ek gözetim süresi için sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar tekrar jandarma araçlarına bindirilerek sorgularının devamı için İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldüler. Zanlıların, 2009-2010 yıllarında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bu örgütün çıkarları doğrultusunda adam öldürme ve haksız kazanç elde etme iddiasıyla gözaltına alındığı bildirilmişti.

JANDARMADAN SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:32:03
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?