3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Operasyonun adı 'Pusu'

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve 'Pusu' kod adı verilen 5 ayrı operasyonda, 348 kaçak şahıs ile organizatörlük yapan 27 Türk vatandaşı yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu şahısların menfaat karşılığı yasa dışı yollarla Van'a getirip buradan Batı illerine gönderileceği duyumları üzerine 'Pusu' kod adı verilen 5 ayrı operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyon çerçevesinde N.İ. isimli şahsın yönetimindeki kamyonda 56, S.D. isimli şahsın yönetimindeki kamyonda 53, R.Y., C.K., N.K., Ö.E., F.K. ve A.K. isimli şahısların bulunduğu 2 kamyonda 109, H.B. isimli şahsın yönetimindeki kamyonda 37 ve M.E. isimli şahsın yönetimindeki kamyonda da 93 olmak üzere toplam 348 kaçak şahıs yakalandı.

5 ayrı operasyonda yakalanan 10 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda operasyonu derinleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün il merkezi Gevaş ve Başkale ilçeleri ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 17 Türk organizatörü gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 27 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının
ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, firari olan 8 kişinin arandığı belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, ülke genelinde son zamanlarda insan kaçakçılığının arttığını belirtti. Kesmez, bu doğrultuda kaçak şahıs ve organizatörlere yönelik çalışmalarını derinleştiren ekiplerin il genelinde 5 ayrı operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu çalışmalar doğrultusunda toplam 5 operasyonda 27 organizatör şahıs yakalanarak çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Ayrıca yapılan bu operasyonlar kapsamında da 348 kaçak şahıs yakalandı.


Operasyonlar kapsamında 1 adet ruhsatsız silah, 1 adet sahte pasaport ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Her bir operasyon terör örgütüne darbe vurmak açısından çok önemlidir. İnsan kaçakçılığı ve uyuşturucudan terör örgütünün nemalandığı bilinen bir gerçektir. Böylelikle dolaylı ve direkt olarak terör örgütüne darbe vurulmuştur" dedi.


Van'da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen insan kaçakçılığı organizatörlerinin geçtiğimiz günlerde İstanbul Küçükçekmece'de bir çiftlikte ölü bulunan 13 kaçak şahıs ile bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:20:27
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?