3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Örgüt kurma' davası

Van'da, 'Örgüt kurma', 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Kamu ihalelerine fesat karıştırmak' iddiasıyla haklarında dava açılan sanıklar, 4 kez hakim karşısına çıktılar.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında Van İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan ve aralarından eski Van milletvekili Mustafa Bayram, avukat olan oğlu Hişar Bayram, Van Müteahhitler Birliği Başkanı Haşmet Bilici ile bazı kamu görevlileri ve müteahhitlerin de bulunduğu 24 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanığı bulunmayan ve bugün 4. kez Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına 24 sanıktan sadece 1'i katıldı. Duruşmaya, haklarında 'Örgüt kurmak', 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Kamu ihalelerine fesat karıştırmak' iddiasıyla dava açılan sanıkların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların talimat ile ifadelerini almak için müzakere yazmayı kararlaştırırken, duruşmayı oy birliği ile 22 Ekim 2008 tarihine erteledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?