5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Orhan 10 yıl süre istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Van) Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Orhan, göreve gelmeleri halinde projelerinin 10 yıl içerisinde hayata geçeceğini ifade ederek bunun için halktan süre istedi.

CHP Van İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Orhan, Van'ın büyük sorununun ulaşım olduğunu belirtti. İnsanların iş yerlerine nasıl gideceği ve araçlarını park edecek bir yer bulmasını hep düşünür olduklarını anlatan Doç. Dr. Orhan, şehrin çamur deryasından kurtulması için metrobüs, katlı otopark ve alt üst geçitlere ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Metrobüsün Van'da hayata geçirilmesi ile birlikte 35 bin öğrencinin kente getirilmesi anlamına geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Orhan, "Bu 35 bin maaş demektir. Böyle bir çalışma ilin ekonomisini büyük katkı sunacaktır. Metrobüsü, Van Defterdarlığı yakınında istasyon oluşturacak şekilde Erciş karayolunun orta refüjünde geçirmeye planlıyoruz. Bir minibüs 16 kişiyi 34 dakikada şehre getirirken, bu çalışmamızla metrobüs sayesinde bu süre 9 dakikaya inecektir. Çok katlı otopark böyle bir yerlerin olmayışından dolayı herkes aracını caddelere park etmekte bu da o yerlerin yıkanmasını ve karla mücadeleyi önlemektedir. Bununla beraber şehrin trafiği de alt üst olmaktadır. Bu projelerle birlikte alt ve üst projeleri de hayata geçirerek, Van'ı ulaşım başta olmak üzere bir çok alanda ne kadar rahatlayacağını biliyoruz. Tüm bu çalışmalarımız iş istihdamı da oluşturacaktır. Her projemizin kaynağını diğerinden elde edilecek olan gelirlerle hayata geçireceğiz. Geleceği bu tür projelerle planlamaz isek gelişemez ve kalkınamayız. Tüm bu projelerimi 10 yıl gibi bir kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyorum. Bunun için de halkımızdan bu süreyi istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?