5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ormanlar rehabilite ediliyor

Van Orman İşletme Şefliği, 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında programda olan 500 hektarlık alanda çalışmalarını sürdürüyor.


Çatak ilçesi Övecek köyü Bişi mevkisinde program kapsamında olan 226 hektarlık alanda, teknik elemanlar ve orman muhafaza memurları ile denetimleri yürüttüklerini ifade eden Van Orman İşletme Şefi Celil Özkan, bu denetim kapsamında da nisan ayında başladıkları 120 hektarlık ormanlık alanın ise rehabilitasyon çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Özkan, "Geri kalan alanlarda çalışmalarımız son bahara kadar devam edecek. Yapılan çalışmaların amacı dejenere olmuş ve büyüme enerjisini kaybetmiş meşe ağaçlarının köklerini temizleyerek yeni kök sistemlerini elde etmek. Burada mevcut ormanlık alanını iyileştirmek ve geliştirmek. Övecek ormanında 50 kişilik ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekibimizin tamamı civar köylerdeki vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Mevcut çalışma yapılan sahada ekonomi değeri olan emvaller Hakkari Orman İşletme Müdürlüğümüz vasıtasıyla satılarak işletmeye gelir olarak kaydedilecek" dedi.


Çalışmalara yardımcı olan Övecek Köyü Muhtarı Ayhan Tomay ise, ormanları korumak ve geliştirmenin vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Tomay, "Ormanlar bizim geleceğimiz. Köylerimizden 50 kişilik bir ekip çalışma sahasında istihdam edilerek aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bu tür çalışmaları takdir ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?