2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Örnek okul müdürüne takdirname

Van Valisi Özdemir Çakacak, kamuda imkansızlığı bahane ederek iş yapmayan idarecilere "Ağlamak kolaycılıktır. Ağlayan insanı da kimse sevmez. Ağlamaklı bir yapıdaysanız, imkanları bol olan bir yerde de ağlarsınız ve iş yapamazsınız" hatırlatmasında bulundu.

Vali Özdemir Çakacak, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. İdareci ve öğretmenlerle okulun kütüphanesinde bir araya gelen Çakacak, kütüphanenin düzenli oluşunu ve her türden kitap setlerini görünce "Bu kütüphaneyi diğer okul yöneticilerine göstermek lazım" dedi.

Vali Özdemir Çakacak'a okulu gezdiren 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Abakay, kendisine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Abakay, Vali Özdemir Çakacak'a başta okul öncesi eğitim olmak üzere, hafta sonları yetişkinlere için düzenledikleri okur yazar kursları ve mahallede bulunan gençlere yönelik yaptıkları sosyal faaliyetleri anlattı. Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği 2 otobüsle cumartesi ve pazar günleri okur yazar kursuna gelmek isteyen yetişkinleri okula getirdiklerini belirten Abakay, bu kurs çerçevesinde 170 kişiye eğitim verdiklerini söyledi. Okul öncesi eğitim çalışmaları kapsamında okulda bulunan mutfağı anasınıfına çevirdiklerini dile getiren Akabay, 90 olan öğrenci sayılarını da 294'e çıkardıklarını ifade etti.

Mahalledeki işsiz gençlerle de devamlı diyalog içerisinde olduklarını anlatan Abakay "Daha önce okuldan mezun olan arkadaşların gayreti ve çabasıyla gençler arasında halı saha maçları düzenledik. İşsiz olan gençlerimiz için de Süper Lig maçlarının yayınlandığı Lig TV'ye abone olarak maçları izlettiriyoruz. Okulda masa tenisi masalarını çoğaltarak, gençler arasında müsabakalar yaptırıyoruz. Ayrıca okul kantincimize talimat vererek saat:14.30'dan sonra okula gelen gençlerin içtikleri çay ve diğer içeceklerin parasının alınmamasını söyledik. Mahalledeki gençlerle çok iyi bir diyalog içindeyiz" dedi.

Okul Müdürü Necdet Abakay'dan aldığı bilgilerden sonra bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, çok güzel bir okulla karşılaştığını ifade etti. Özellikle okullarda imkansızlıktan dolayı iş yapamadığını ileri süren idarecilere de bazı hatırlatmalarda bulunan Çakacak "Ağlamak kolaycılıktır. Ağlayan insanı da kimse sevmez. Her ne kadar imkanlar çok fazla olsa dahi, eğer yapı olarak ağlamaklı bir yapıdaysanız imkanları bol olan bir yerde de ağlarsınız ve bu kadarını da yapamazsınız. Önemli olan böyle imkanlar içerisinde idarenizle öğretmen arkadaşlarınızla birlikte en güzelini yapmaktır" dedi.

Okul Müdürü Necdet Abakay'ı tebrik eden Vali Özdemir Çakacak, kendisini takdirname ile ödüllendirdi. Vali Çakacak, daha sonra beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Özdemir Çakacak'ın 30 Ağustos İlköğretim Okulu'ndaki incelemelerine İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve bazı kurum amirleri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?