5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

OSB'de 3. etap müjdesi

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, küresel ekonomik sıkıntılara ve piyasalardaki durgunluğa rağmen Van OSB'nin temeli atılan yeni fabrikalarla büyümeye devam ettiğini söyledi


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, yaşanan bazı sıkıntılara rağmen 2009 yılının ilk yarısında 8 işletmenin daha temeli atıldığını belirtti. Sanayicilerin yatırım taleplerine cevap verebilmek amacıyla 3. etap olarak tasarlanan ek organize sanayi bölgesi projesi çalışmalarına başladıklarını kaydeden Hakan, bunun da bölge ekonomisine katkı sunacak önemli bir adım olduğunu vurguladı. Hakan, Van Organize Sanayi Bölgesi'nin yakalamış olduğu bu büyüme performansının Van için bir gurur tablosu haline geldiğini ifade etti. Bu başarının altındaki en büyük imzanın ise kuşkusuz sanayicilerin olduğunu dile getiren Hakan, "Şuan altyapı sorunumuz minimum noktaya inmiş durumda. Doğalgaz sanayicilerimize ulaşmış ve çok yakında doğal enerji çevrim santrali ile yılların sorunu olan elektrik problemini de çözmüş olacağız. Tüm bunlar OSB'yi her gün daha da cazip kılıyor. Ek organize sanayi bölgemizi faaliyete geçirmemiz ile birlikte bu başarı grafiğini daha da yukarıya çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.
Özellikle son çıkan teşvik paketiyle birlikte artarak devam eden arsa taleplerine cevap verebilmek amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezrinde sürdürdükleri çalışmaların olumlu bir şekilde neticelendiğini vurgulayan Hakan, "Yer Seçim Komisyonumuzun raporuna göre mülkiyeti OSB'ye ait olan 44 hektarlık alanda 3. etabımızı kurarak yatırımcılarımıza sunabileceğiz. Amacımız kanuni prosedürü hızlandırarak bir an evvel imar planını çıkarmak ve altyapı çalışmalarına başlamaktır. Şuan itibariyle 30'a yakın sanayicinin yatırım yapma talebi var. Bu da ilimiz ve bölgemizin bir cazibe merkezi haline geldiğinin göstergesidir. Ümit ediyorum 3. etap ile birlikte 2010 yılında acil arsa taleplerine cevap verebileceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?