2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

OSB'nin enerji sorunu çözlüyor

Van Valisi Özdemir Çakacak, şehir merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) enerji sorununu büyük ölçüde çözecek doğalgaz çevrim santralinin kurulması kararını onayladı.

Kente özellikle kış aylarında baş gösteren enerji sıkıntısı OSB Müteşebbis Heyeti'nin girişimleri sonucu çözüme kavuşuyor. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan ve yönetim kurulu üyeleri sanayi sektörünün olumsuz etkilendiği enerji sorununu çözmek amacıyla uzun süredir Rasa Enerji Anonim Şirketi (A.Ş.) yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyordu. Firma yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda şirket, kuracakları 86 megavat kapasiteli elektrik santrali için OSB Yönetim Kurulu'ndan kendilerine 20 bin metrekarelik alan tahsis edilmesini talep etti. OSB Yönetim Kurulu da bu tahsise karşılık Rasa Enerji A.Ş.'den OSB'de üretim yapan firmaların doğalgaz altyapısının çekilmesini talep etti. Karşılıklı yapılan anlaşmalar sonunda Rasa Enerji'nin talebi Haziran ayındaki OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı'nda gündeme getirildi.

Van Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapılan OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı'nda Rasa Enerji A.Ş.'nin teklifi değerlendirildi. Vali Çakacak, toplantıya davet edilen firma yetkililerinden kuracakları enerji santrali ve sanayiciye ücretsiz çekecekleri doğalgaz altyapısı hakkında bilgi aldı. OSB Müteşebbis Heyeti Üyeleri'nin de konuya sıcak bakmasının ardından firmanın talep ettiği arazinin tahsisinin yapılması için karar alındı.

Kararın ardından Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, OSB Müdürü Hadi Mirahmetoğlu ve Avukat İsmail Say, Rasa Enerji A.Ş.'ye tahsis edilecek arsanın onayının imzalanması için Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ettiler. Hukuki yönden de Avukat İsmail Say'a konuyu incelettiren Vali Çakacak, sanayici esnafının büyük bir sıkıntısı olan enerji sorununu çözecek enerji santrali kurma projesinin kararını imzaladı.

Müteşebbis Heyeti Başkanı Vali Özdemir Çakacak'ın, kararı imzalamasının ardından OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan kısa bir açıklama yaptı.

Hakan "Enerji santralinin kurulması için uzun süredir firma yetkilileri ile müzakerelerimiz devam ediyordu. Netice itibariyle Valimiz Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yaptığımız Haziran 2008 ayı toplantısında firmanın bizden talep ettiği arsanın 29 yıllığına tahsisi yapılarak imza altına alındı. Rasa Enerji A.Ş. kısa süre içinde 86 megavat kapasiteli bir santral kurarak doğalgazdan elektrik üretecektir. Ayrıca firma enerji santralinde çalıştırmak üzere de 50 kişilik bir istihdam sağlayacak. Beklentimiz, elektrik üretiminin bu sonbahara yetiştirilmesidir. Zira mevcut durum değişmediği takdirde sonbaharla beraber ilimizi ciddi bir elektrik probleminin beklediği bilinen bir gerçektir. OSB bu çalışmasıyla ilimize çok önemli bir katkı sunmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

OSB'deki enerji sorunun çözülmesi ve elektrik santralinin kurulmasında Van Valisi Özdemir Çakacak ve Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun çok büyük katkı ve desteklerinin olduğunu kaydeden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, "Valimiz Özdemir Çakacak ve Milletvekilimiz Kayhan Türkmenoğlu'nun OSB Yönetim Kurulu'na, ve Bölge Müdürlüğümüze bu süre zarfında gösterdikleri katkı ve gayretten dolayı sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum. Umut ediyorum bu çalışma ilimiz ve bölgemiz için çok hayırlı bir adım olacaktır" dedi.

Sinan Hakan, santralin faaliyete geçmesi halinde 100 bin kişiye yetecek kadar bir enerji üretimi yapılacağını ve Van'ın da enerji ihtiyacının büyük bir bölümünün çözüleceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?