3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ot yüklü kamyon alev alev yandı

Van'da seyir halinde olan ot yüklü kamyon bilinmeyen bir nedenden dolayı alev alınca çevrede korkulu anlar yaşandı.

Alınan bilgiye göre, olay Selimbey Mahallesi Atatürk Kültür Parkı civarında meydana geldi. Hamza F. isimli sürücü, 65 HC 037 plakalı kamyonuna A.B. isimli şahsın satın aldığı otları yükledi. Hamza F. ile A.B. öğlen vakti geldiğinde ot yüklü kamyonunu cami önüne çekerek namazını kıldıktan sonra Özalp ilçesine gitmek için yola çıktı.

Camiden yüz metre ilerledikten sonra vatandaşların kendisini ikaz etmesi sonu dikiz aynasından baktığında kamyondan dumanların yükseldiğini gören Hamza F. süratli bir şekilde yol kenarındaki boş bir araziye girerek polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri kamyonun etrafında güvenlik önlemi aldıktan sonra bölgeye kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu kamyon üzerindeki yangını kontrol altına aldı. Daha sonra bölgeye sevk edilen ikinci bir itfaiye aracının gelmesiyle alevler kamyona sıçramadan söndürüldü. Otlar tamamen kullanılmaz hale gelirken, polis yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 15:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?