5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Oto hırsızlığında büyük artış

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, son zamanlarda oto hırsızlığı olaylarının fazlalaştığını ifade ederek, bu konuda şehir merkezini görüntüleyen mobil kamera sistemlerinin biraz daha aktif bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

Artan oto hırsızlıkları ile ilgili İHA muhabirine makamında açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan, odalarına kayıtlı bir servis aracının da çalındığını belirtti. Olayın üzerinde hayli zamanın geçmesine rağmen faillerinin bulunamadığını ifade eden Alpaslan, bu konuda mobil kamera sistemlerine büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Şehrin giriş ve çıkış noktaları başta olmak üzere bir çok yerde bulunan bu kameralar sayesinde araçların tespit edilebileceğini anlatan Alpaslan, "Çalınan araçların burada mı yoksa başka bir ile mi götürüldüğü konusunda net bir bilgimiz yok. Bu konu daha çok güvenlik görevlilerimizin gözetimindedir. İlimizde hiç rastlanmayan bu tür olayları şaşkınlıkla karşılamaktayız. Bunu kimin veya kimlerin yaptığı ve yakalanmaları konusunda biraz daha gayret gösterilirse biz de memnun kalırız" dedi.

Çalınmalara karşı araç sahiplerine de çağrıda bulunan Faruk Alpaslan, Y Türü Yetki Belgesi almaları gerektiğini söyledi. Aracı çalan kişi veya kişilerin Y Türü Yetki Belgesi olmadan hiç bir şekilde aracın plakasını değiştiremeyeceğini ifade eden Faruk Alpaslan, bu belgeyi almayanların ise bu eksiklerini tamamlamalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 12:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?