5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Otobüs Terminali bakımda

Van Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Yapılan onarım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Van Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletme Amiri Fehmi Nar, göreve başladığı günden itibaren otogarda bulunan esnaf ve otobüs firmalarının yetkilileriyle görüşerek sorunlarını dinlediklerini ve çözümü konusunda çareler aradıklarını belirtti. Herkesin üzerinde hemfikir olduğu konulardan bir tanesinin kentin vizyonuna uygun modern bir otogar yapımı olduğunu anlatan Nar, Başta Belediye Başkan Bekir Kaya olmak üzere esnaf ve Van halkı yeni bir otogar yapımı için tam destek veriyor. Bu nedenle yeni otogar yapımı projesinin fizibilite ve yer tahsisi çalışmalarına çok yakın bir zamanda başlanacaktır. Ancak bu çalışmaların uzun süreceğinden dolayı mevcut otogarın onarılmasının gerektiğini düşündük. Bu nedenle zaman kaybetmeden işe başladık" dedi.

Otogar sahası içerisinde bulunan ticari taksi ve diğer araçlar için ayrı ayrı yer tahsisi yaptıklarını da kaydeden İşletme Amiri Fehmi Nar, "Otogarda bulunan 25 esnafımızdan aldığımız destekle boya badana yapıyor, elektrik tertibatını yeniliyoruz. Oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için çatı ve saçakların bakımını yapıyoruz. Otogara gelen engelli vatandaşlarımız için bir adet engelli tuvaletini yapıyoruz. Bir adet emzirme odasını yapıyoruz. Terminalin giriş ve çıkışlarını daha iyi kontrol etmek, oluşabilecek maddi kayıpları ortadan kaldırmak için uzaktan kumandalı açılır kapanır bariyer sistemi kuracağız. Ayrıca otogar sahasında ve çevresinde bulunan yeşil alanların bakımını tekrar gözden geçireceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemo IP: 195.87.200.xxx Tarih : 3.08.2009 13:02:26

merhabalar.ben bu termınalı yılda yaklasık 10 defa kullanmak zorunda kalıyorum ve her gıttıgımde de hıc ıyı bakıs acısı yakalayamıyorum.cunku van gıbı gelısme arzusu yasayan (malsef kı bu ne kadar yavas da olsa) buyume ve gelısme potansıyelıne sahıp bır ıl ıcın zaten yetersız bır yer..vanın eskı otogarın restoresıne degıl yenı modern bır termınale ıhtıyacı var.