5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Otobüsü yürüyen kafe yapti

Van'da, 30 yıllık bir işletmecisi belediyeden kiraladığı yolcu otobüsüne 35 bin TL harcayarak kafeye dönüştürdü.

Veysel Ece isimli işletmeci, yaptırdığı yürüyen kafe bir ilki gerçekleştirdi. Belediyeden kiraladığı eski bir yolcu otobüsü üzerinde elektrikçi, mobilyacı, demirci ve mermerci gibi değişik dallarda çalışan 10 usta ile 75 gün süren bir çalışma ile teras katı dahi olan bir kafeye dönüştüren Ece, müşterilerine hizmet vermeye başladı.

20 kişinin oturabilecek şekilde dizayn edilen otobüsün içini tamamen mobilya ile döşeyen Ece, Van'ın turizm elçisi olmaya hazırlanıyor. Bu çalışma ile kar gütmediğini kaydeden Veysel Ece, amacı Van'ın turizm ve kültürüne katkı sunmak olduğunu ifade etti.

Yerli ve yabancı turistlere yönelik nostaljik turlarda düzenleyeceğini belirten Ece, "Müşterilerim bir yanda çayını içerken, diğer tarafından Van Gölü sahilinde gezme imkanına kavuşacaklar. 20 müşterinin birer çay içmesi halinde alacağım para 10 TL ise yapacağım bu turda harcayacağım para belki bunun bir kaç katı olacaktır. Ama Van'ın kültür ve turizmine katkım olacaktır. Bu otobüsün tahsis edilmesi ve böyle bir projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve başkan yardımcısı Mehmet Yaşar'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?