2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Otomobile molotoflu saldırı

Van'da kimliği belirsiz 2 kişi, Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Van Kadın Kolları Başkanı'nın eşine ait olan otomobile molotof kokteyli attı. 

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz 2 kişi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Akdağ'ın bulunduğu siteye gelerek eşine ait 06 YBA 61 plakalı otomobile molotof kokteyli attı. Site sakinleri tarafından fark edilen zanlılar, gecenin karalığından faydalanarak kayıplara karıştı. Molotof kokteylinin otomobile çarpıp yere düşmesinin ardından sönmesi olası bir faciayı önledi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, verilen eşkal üzerinde geniş çaplı araştırma başlattı. 

Olay yerine gelen Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kesmez, "Bu olayın faillerini en kısa zamanda yakalayacağımıza inanıyorum" dedi. 

Bir basın mensubunun otomobilin kime ait olduğu yönündeki sorusuna ise Kesmez, "AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı'nın eşine aittir. Bu saldırının bir parti yetkilisi olduğu için mi yapıldığı, yoksa aracın rastgele mi seçildiği olayın faili yakalandığı zaman belli olacak" şeklinde konuştu. 

Kesmez bölgeden ayrılırken, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri otomobil ve çevresinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu olay yerinde bulunan deliller, detaylı inceleme için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:11:31
Güncelleme :2 Aralık 2008 Salı 11:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?