20
Nisan
2024
Cumartesi
VAN

Öve öve bitiremedi!

Bugün görevine başlayan Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı överek, "Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde, belki özellikle 30'lu yıllardan sonra sayılı liderlerinden, hatta 2-3 isimden birisidir" dedi.

İçişleri Bakanlığının onayı ile yeniden görevine iade edilen BDP'li Kaya, makamında düzenlediği basın toplantısında çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakanın Türkiye'de yüze 50 oranında oy almış bir insan olduğunu hatırlatan Kaya, "Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde, belki özellikle 30'lu yıllardan sonra sayılı liderlerinden, hatta 2-3 isimden birisi. Bulunduğu pozisyon, potansiyel, toplumla buluşma itibarı ile büyük bir aktör olduğu kesin. Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir insan. Bunun elbette ki bir karşılığı olacak. Uyguladığı politikaların toplumda kabul görme oranının çok yüksek olduğu malumunuz. 3 tane seçim geçirdi. Referandum geçirdi. Büyük bir boyutu var. Sayın Öcalan'ın da Orta Doğu üzerinde etkisi olduğunu artık hiç kimse inkar etmiyor. Sadece Türkiye'deki Kürtler değil, Orta Doğu'da, komşu ülkelerin birçoğunda büyük bir etkisinin olduğu herkes tarafından söylenen, herkes tarafından kabul edilen bir şey. Türkiye'de sadece 3-5 yıl değil, 10 yıllara varan bir süredir Sayın Öcalan'ın ciddi bir kesim üzerinde etkisi var. Dolayısıyla bu kadar güçlü iki aktörün bulunması, bu sürecin selameti ve bu sürecin başarıya ulaşması açısından büyük bir şanstır. Umuyorum ki bu süreçte iki aktörün, iki liderin ciddi katkısı ile hepimizin de ortak özlemi olan barışa ulaşılacaktır. Bu anlamda da çok güzel gidiyor. Çok da kolay bir şey değil. Yani bu yarın bitecek bir sorun değildir. Aşamaları vardır. Bu aşamalarda da atılan adımlar itibarı ile hala çok baştayız ama geleceğe dair de çok büyük umutlar vardır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Kaya, kendisini ziyarete gelenleri makamında ağırlayarak görüşmelerini sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2013 Salı 13:11:29
Güncelleme :12 Nisan 2013 Cuma 12:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?