5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Özalp'ta hayrete düşüren buzağı!

Van'ın Özalp ilçesinde ilginç bir ağız ve çene yapısına sahip olan, görenlere hayrete düşüren buzağı, annesinden süt ememediği için sahibi tarafından biberonla besleniyor.

İlçeye bağlı Gültepe köyünde ikamet eden Nihat Doğu adlı vatandaşa ait olan inek, ağız ve çenesi anormal bir buzağı doğurdu. 20 Günlük olan buzağının ağzı normal olmadığı için annesinden süt ememediğini belirten Nihat Doğu, bu nedenle kendisini biberonla beslemek zorunda kaldığını belirtti.

Buzağının sol yanağında sadece nefes alıp verebilmesine yetecek kadar bir delik bulunduğunu anlatan Doğu, hayvanın tüm yaşamsal ihtiyaçlarını buradan karşıladığını belirtti. Buzağının dilinin sürekli dışarıda olduğunu ifade eden Doğu, bu durumun da beslenmesinde büyük engel teşkil ettiğini dile getirdi.

Bunun Allah'ın bir mucizesi olduğunu belirten Doğu "Buzağı ilk doğduğunda kafasının diğer inekler tarafından ezildiği için böyle olduğunu sandım. Fakat gün geçtikçe ağzının olmadığını ve sol tarafında küçük bir delik bulunduğunu fark ettim. Maddi durumum iyi olmadığı için veterinere götüremedim. Buzağıya sahip çıkacak biri olursa kendisine vermeye hazırım. Çünkü benim bu buzağıya bakacak imkanım yok" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?